Vikarierande insamlingschef

Oxfam är en global hjälporganisation som arbetar i fler än 90 länder. Vår vision är en rättvis värld utan fattigdom. För att nå dit arbetar vi på flera nivåer. Genom livräddande katastrofinsatser, långsiktiga utvecklingsprojekt och politisk påverkan lindrar vi de akuta symptomen, samtidigt som vi motverkar de grundläggande problemen. Tillsammans med lokala partnerorganisationer, och sida vid sida med människor, förändrar vi de förhållanden som orsakar fattigdom både på lång sikt och direkt här och nu.

Det svenska kontoret öppnade i mars 2014. Vårt mål är att engagera människor i Oxfams frågor, skapa förändring som gynnar kampen mot fattigdom och samla in pengar till våra projekt i världen.

Oxfam Sverige växer och har stora ambitioner. Nu söker vi en vikarierande insamlingschef för att säkerställa vår fortsatta tillväxt då ordinarie insamlingschef går på föräldraledighet. Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara att leda insamlingsteamet med fokus på att vårt månadsgivarprogram. Du kommer även vara ansvarig för att driva andra inkomstströmmar. Du kommer att leverera mot högt ställda mål för året och samtidigt trygga ett långsiktigt hållbart insamlingsarbete.

Mer konkret är du ansvarig för fyra direktrapporterande anställda som samarbetar med en grupp leverantörer inom bland annat field marketing, telemarketing och front office. Du ansvarar också för driften av en inhouse field marketingavdelning som via en direktrapporterande anställd har mellan 3-8 projektanställningar. Du är själv aktiv i analysarbete och den kontinuerliga utvecklingen av vårt CRM system. Du är ansvarig för att utveckla vårt lojalitetsarbete på strategisk nivå. 

Vi tror att du är en erfaren och trygg coachande ledare som bygger självgående team. Du är förmodligen en duktig fundraiser med gedigen arbetslivserfarenhet inom insamling, marknadsföring eller försäljning. Du har arbetat med givar/kundlojalitet och CRM system. Du talar och skriver engelska och svenska flytande och har erfarenhet av budgetansvar. Excel är ett verktyg du behärskar väl. Har du erfarenhet inom direktmarknadsföring såsom telemarketing, face-2-face, postal DM är det värderat.

Du är en person som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samt skapar engagemang och delaktighet. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv ditt arbete. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer, är fokuserad på kostnader, intäkter, och vad som kan ge störst avkastning. Du förstår numeriska underlag, löser numeriska uppgifter snabbt och korrekt samt arbetar bra med komplexa frågor.

Vi tror också att har förmåga att sätta dig in i andras perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor och uttrycker en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vidare tror vi att du tänker strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse samt vidare konsekvenser.

Placeringsorten är Stockholm och rapporterar till Generalsekreteraren. Tjänsten är ett föräldravikariat på ett år med tillträde senast 12 augusti 2019. Vi är knutna till IDEA och Akademikerförbundens kollektivavtal.

Sista ansökningsdag är 15 maj 2019. Skicka gärna din ansökan (CV och personligt brev) till Oxfam Sveriges Generalsekreterare Johan Pettersson på johan.pettersson@oxfam.se. Eventuella frågor tas emot på samma mejladress.

Övrig information
Oxfams arbete leds av tre kärnvärden: Empowerment, Accountability och Inclusiveness. Läsa mer om dessa här.
På Oxfam är vi fast beslutna om att förhindra alla typer av oönskat beteende på arbetsplatsen inkluderat sexuella trakasserier, utnyttjande och övergrepp, oärlighet och ekonomiska oegentligheter. Vi arbetar för att främja barn, unga och vuxnas välfärd och vi förväntar oss att alla anställda och volontärer följer dessa principer genom vår uppförandekod. Vi lägger hög prioritet vid att säkerställa att endast de som delar och uppvisar våra värderingar rekryteras för att jobba för oss. Notera att alla erbjudanden om anställning kommer föregås av inhämtning av tillfredställande referenser och kan innefatta utökade kontroller.