Malawis jordbrukare är beroende av regn för att deras grödor ska växa. När regnet inte kommer är det svårt att odla och människor tvingas gå hungriga. Charles Kenani från byn Mnembo vet allt om de nyckfulla regnperioderna. Effekterna av klimatförändringarna gjorde det länge svårt för honom att odla tillräckligt med mat för att mätta sin familj. Tack vare stödet från våra givare har vi tillsammans med lokalbefolkningen utvecklat ett bevattningssystem som ger jordbrukarna tillgång till vatten även under långvariga perioder av torka.

Noolarami Kilanga kommer från en liten by i Tanzania. Precis som många andra var hon tidigare helt beroende av djuren för sin försörjning. Sommaren 2011 slogs hennes liv i spillror då Östafrika drabbades av långvarig torka. När Noolaramis enda get svalt ihjäl berövades hon en viktig försörjningskälla. Tack vare alla generösa bidrag från våra givare har nya getter kommit till byn. Noolarami och hennes familj har idag nio stycken. Djuren har öppnat upp nya möjligheter för familjen och skänker dem en trygghet som de aldrig tidigare haft.

Änkan Munni bor i Uttar Pradesh i norra Indien, ett av de torraste områdena i hela landet. Det torra klimatet gjorde det svårt för Munni att odla upp sin lilla markplätt och hon fick oftast bara en enda skörd om året. Under de varma och torra sommarmånaderna låg hennes egen jord i träda och hon fick arbeta för en lokal jordägare. Med stöd från våra givare kunde vi stötta det lilla samhället där Munni bor. Tillsammans med den lokala organisationen Paramarth utvecklade vi ett program för att hjälpa lokalbefolkningen att hantera torkan och förbättra tillgången på vatten året om.