Översvämningarna i Pakistan

 •  

  Förödande översvämningar i Pakistan

  Pakistan har upplevt åtta förödande regn under monsunsäsongen. Hela landet har drabbats av allvarliga översvämningar, särskilt hårt drabbat är provinserna Balochistan och Sindh. Vägar, hem, grödor och boskap har sköljts bort. Regeringen i landet har utlyst ett nationellt nödläge med fler än 33 miljoner människor, eller 15 % av befolkningen, som drabbats; mer än 1000 människor som dött; en miljon hem och två miljoner hektar mark som förstörts. Dessa siffror kommer öka.

  Oxfam är på plats med hygienkit, nödmat och skydd till människorna i Pakistan. Du kan agera i solidaritet med alla som drabbas av denna katastrof. Ge vad du kan idag: swisha valfritt belopp här. Vill du ge på andra sätt kan du göra det här

  Din gåva kan rädda liv! 

   

   

 • Klimatförändringarna står bakom

  Oxfams personal i Pakistan säger att de tunga monsunregnen har skapat en humanitär kris av episka proportioner, orsakad av klimatförändringarna.

  ”Vi måste säga som det är – den humanitära och miljömässiga förödelse vi upplever är ett resultat av klimatförändringarna. Översvämningar är inte ovanligt i Pakistan, men de här översvämningarna är större än vi någonsin har sett förut.”
  - Syed Shahnawaz Ali, chef Oxfam Pakistan.

  ”Det är djupt orättvist att Pakistan, som är ansvarigt för mindre än en procent av de globala utsläppen av växthusgaser, är ett av de länder som är mest sårbara inför allvarliga väderhändelser som är effekter av klimatförändringarna. Det bör vara självklart att Pakistan inte ska behöva betala priset för de koldioxidutsläpp som de rikaste länderna i världen är ansvariga för.”

 • Miljontals människor i behov av hjälp - Oxfam är på plats

  Oxfam genomför en humanitär insats som svar på de katastrofala översvämningarna i Pakistan, där vi jobbar tillsammans med lokala partners. Hjälpinsatser fokuserar på de provinser som drabbats hårdast, Balochistan och Sindh, och kommer hjälpa 25 000 familjer och hushåll som drabbats. Insatser kommer troligtvis fokuseras på nödmat, vatten, och skydd.

  ”Många av de som förlorat sina hem lever nu på trottoarerna, vilket leder till allvariga säkerhets- och trygghetsrisker särskilt för kvinnor och flickor, men även för det bredare samhället. Drabbade människor i Pakistan behöver omedelbar tillgång till basala resurser och anläggningar, inkluderat rent vatten, mat och skydd.”
  - Farah Munawar, projektchef Oxfam Pakistan.

  Oxfam arbetar långsiktigt 

  Vi hjälper samhällen att bli mer motståndskraftiga inför klimatförändringarna genom att arbeta med uppbyggnadsprogram och tillhandahålla hållbara och varaktiga lösningar för framtiden. Läs mer om vårt arbete med klimatojämlikhet här.

  Allt fler människor i Pakistan kommer vara i behov av hjälp. De behöver dig! Det enklaste, och mest kostnadseffektiva sättet att hjälpa människor som har drabbats av kriser är att bli månadsgivare. Då ser du till att vi kan planera vårt arbete långsiktigt och hjälpa till där behoven är som störst.

  Bli månadsgivare här! 

No blog items for this category.