Oxfam söker en Projektledare Insamling

Oxfam är en global hjälporganisation som arbetar med människor mot fattigdom i över 90 länder. Vår vision är en värld utan fattigdom, där alla kan äta sig mätta och har makt att påverka sin egen framtid. För att nå dit arbetar vi på tre nivåer - genom livräddande katastrofinsatser, långsiktiga självhjälpsprojekt och politisk påverkan. Det svenska kontoret öppnade i mars 2014. Vårt mål är att engagera människor i Oxfams frågor och samla in pengar till verksamheten i världen.

Oxfam i Sverige växer snabbt och har stora ambitioner. Nu söker vi en ny kollega till en spännande tjänst som projektledare för viktiga delar av vår insamlingsverksamhet, nämligen field marketing (face-to-face), telemarketing, och vårt givarvårdsprogram.

Arbetsuppgifter

Du kommer vara ansvarig för att projektleda våra externa leverantörer inom field marketing och telemarketing med syfte att säkerställa ett inflöde av långsiktigt lönsamma månadsgivare. Bland annat innebär det att hålla nära kontakt och god relation med leverantörerna, att noga följa resultat och implementera förbättringsåtgärder, och att kvalitetssäkra och hålla utbildningar för att tillsammans jobba på kommunikationen gentemot våra givare. För telemarketing-verksamheten kommer du även ansvara för att månatligen genomföra urval och segmenteringar i vår databas för att ta fram de givare som ska kontaktas den månaden.

Du kommer även ansvara för att vår tryckta och digitala givarinformation går ut enligt plan. Du jobbar tillsammans med kollegor på kontoret för att se till att innehållet produceras och att tidsplanen hålls, och du tar fram givare i vår databas för att innehållet ska kunna skickas. Du kommer även, tillsammans med Insamlingschefen, vidareutveckla givarvårdsprogrammet. Där det är möjligt jobbar du i vår databas för att automatisera urvalsprocessen och utskicken.

Profil

Vi ser att du är en prestigelös person som är har mycket god samarbetsförmåga och har ett positivt och lyhört bemötande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att alla förstår vilka förväntningar som finns. Du är uthållig och envis, och du behåller motivationen och driver på för att ro saker i hamn. Att granska stora mängder information och lösa databas-relaterade utmaningar känner du dig bekväm med.

Vi ser även gärna att du är strukturerad och bra på att hålla tidsplaner. Att du är noggrann och lägger stor vikt vid att uppnå kvalité är något som vi ser som en fördel. Du får också gärna vara initiativtagande – en person som sätter igång aktiviteter, driver på och uppnår resultat.

Du motiveras av att Oxfams givare får information som är relevant och engagerande och kan inspirera människor kring Oxfams arbete. Att jobba för en organisation som förbättrar livet för utsatta människor runt om i världen är något du brinner för.

Du ska ha minst två års erfarenhet av insamling och/eller marknadsföring och gärna eftergymnasial utbildning inom marknadsföring, insamling, kommunikation eller liknande. Du ska ha erfarenhet av att koordinera och driva större projekt och ska tycka om att jobba mycket i Excel och databaser/CRM-system. Goda kunskaper i Officepaketet, samt god kommunikativ förmåga är krav. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Har du vana av att arbeta med databaser är det starkt meriterande, likväl om du har erfarenhet av att jobba med field marketing eller telemarketing sedan tidigare.

Placeringsorten är Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning på sex månader, och har IDEA och Akademikerförbundens kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Kontoret ligger centralt på Kungsholmen. Vi är just nu tolv personer som arbetar på Oxfam och vi har en separat del i en större kontorsyta som vi delar med flera företag. Det bjuds dagligen på frukt och arrangeras ofta gemensamma frukostar och after work-tillfällen med de andra företagen för den som vill.

Sista ansökningsdag är 10 december 2017 men vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Skicka gärna din ansökan (CV och personligt brev) till Filippa Wittenberg (Insamlingschef) på filippa.wittenberg@oxfam.se. Eventuella frågor tas även emot på samma mejladress.