Oxfam söker en Ekonomiansvarig

Oxfam är en global hjälporganisation som arbetar med människor mot fattigdom i över 90 länder. Vår vision är en värld utan fattigdom, där alla kan äta sig mätta och har makt att påverka sin egen framtid. För att nå dit arbetar vi på tre nivåer - genom livräddande katastrofinsatser, långsiktiga självhjälpsprojekt och politisk påverkan. Det svenska kontoret öppnade i mars 2014 med målet att engagera människor i Oxfams frågor och samla in pengar till verksamheten i världen.

Oxfam i Sverige växer snabbt och har stora ambitioner. Nu söker vi en ny kollega till den viktiga tjänsten som ekonomiansvarig för den svenska verksamheten.  

Arbetsuppgifter

I rollen ansvarar du för vår ekonomifunktion från ax till limpa och rapporterar till Generalsekreteraren. Vi är fortfarande relativt små och nystartade och för närvarande är det löpande arbetet med bokföring, löner och årsredovisning outsourcat. Du kommer att ansvara för att ta hem och sköta det internt inom ett år. Tillsammans med budgetuppföljning kommer det att vara en stor del av tjänsten.

Du kommer att ha en central roll i budgetering tillsammans med Generalsekreteraren, samt ansvara för cash flow och finansiella flöden. Du kommer också sköta kommunikationen med de delar av Oxfam som är mottagare av medlen vi samlar in och säkerställa att de används i enlighet med Oxfam Sveriges stadgar.

Som ekonomiansvarig kommer du kvalitetsgranska kontrakt med institutionella bidragsgivare, företagspartners och andra Oxfamkontor, hantera finansiella transaktioner och följa upp rapportering. Du kommer även säkerställa att öronmärkta medel betalas ut korrekt och att bokföring och CRM-system är i samklang.

HR- administration såsom anställningskontrakt, löneadministration, tidrapportering och policyuppföljning är också delar du är ansvarig för. I rollen ingår även verksamhetsadministration såsom arkivering av avtal och kontrakt, PuL-ansvar och registrering av nya styrelseledamöter.

Profil

Du är en person som tar ansvar för sin uppgift och driver dina processer vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt sätter upp och håller tidsramar. Du är noggrann och lägger vikt vid att leverera hög kvalité. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du arbetar bra med komplexa frågor och bryter ner problem i sina beståndsdelar.

Vi tror att du är en person som samarbetar bra med andra människor och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du tänker strategiskt och ser sakers långsiktiga betydelse.

Du motiveras av att Oxfams ekonomi är fortsatt välskött och av att få saker gjorda. Att jobba för en organisation som förbättrar livet för utsatta människor runt om i världen är något du brinner för.

Du har minst tre års erfarenhet från en ekonomifunktion, och eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har erfarenhet av arbetsuppgifter inom controlling eller ekonomiansvar utöver din solida erfarenhet inom bokföring. Att du gillar siffror och Excel är en självklarhet. Du är bekväm med att ha såväl engelska som svenska som arbetsspråk.

Placeringsorten är Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning på sex månader, och har IDEA och Akademikerförbundens kollektivavtal.

Sista ansökningsdag är 28 januari 2018 men vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Skicka gärna din ansökan (CV och personligt brev) till Oxfam Sveriges Generalsekreterare Johan Pettersson på johan.pettersson@oxfam.se. Eventuella frågor tas emot på samma mejladress.