Långsiktiga projekt

 • Över hela världen skapar vi hållbar förändring genom att ge människor kunskap och verktyg för att lyfta sig själva ur fattigdom. Tillsammans med partners och lokala organisationer ger vi stöd till skolor, hjälper småskaliga bönder att producera mer mat, bygger vattensystem i områden som plågas av torka och ser till att människor har möjlighet att stå upp emot orättvisor.

  Oxfam anser att alla, oavsett bakgrund, ska kunna dricka rent vatten, äta sig mätta, utbilda sig och ha tillgång till vård om de blir sjuka. Vi tror också att detta är möjligt. När människor har tillgång till sina grundläggande rättigheter kan de lämna fattigdomen- permanent. Det är vår tro som ligger till grund för alla våra projekt i över 90 länder.

 • Ingen människa ska leva i fattigdom

  Människor som lever i fattigdom står i centrum för allt vi gör, från politiska påverkanskamanjer, till katastrofarbate och långsiktiga projekt.

  Vi utbildar jordbrukare hållbara odlingsmetoder och hjälper dem att sälja sina grödor till bättre, mer rättvisa priser. Vi ger kvinnor stöd att öka sina inkomster och driver kampanjer för social rättvisa. Vi stannar också kvar i katastrofområden efter att en kris passerat för att hjälpa människor att återgå till arbete, hitta inkomstkällor och bygga upp sina liv på nytt.

  Trots framsteg- halva jordens befolkning lever i fattigdom

  Varje dag ser vi positiva exempel på att vårt arbete fungerar, men trots att fattigdomen i världen har minskat drastiskt lever halva jordens befolkning fortfarande på mindre än 50 kronor om dagen. Mycket behövs fortfarande göras och vi behöver din hjälp för att nå dit.

  Som månadsgivare hos Oxfam är du med i kampen för en jämlik värld utan fattigdom och hunger. Gå med i kampen idag!

Evelyn vann mot hungern

Undernäring och matbrist slår hårt mot människor i Malawi, ett av världens fattigaste länder. Men Evelyn tog upp kampen mot hungern, och vann.  

Halv miljard människor kan hamna i fattigdom till följd av coronakrisen

En ny Oxfamrapport visar att över halva jordens befolkning kan komma att leva i fattigdom efter pandemin.

 

Ananasprojektet som hjälper kvinnor ur fattigdom

Lisy skapade en hållbar inkomst med stöd av Oxfam...och en speciell sorts ananas!

 

Syrier behöver inte bara gåvor- de behöver sina liv tillbaka

Trots att striderna i Syrien har avtagit är 11,7 miljoner människor fortfarande beroende av humanitärt stöd.

 

Christina vill lämna fattigdomen bakom sig

Enkla verktyg och idéer är receptet på hur Oxfam hjälper småskaliga jordbrukare i Ghana att ta sig an sin allra största utmaning- att skapa ett liv utan fattigdom.

 

7 år av krig i Syrien

Den 15 mars markerar årsdagen av det nu sju år långa kriget i Syrien, en konflikt som kännetecknas av enorm förstörelse och död, oskyldigas flykt och ignorans av civilbefolkningens mänskliga rättigheter.
 

Den globala kampen för flickor och kvinnor

Oxfam för en ständig jämställdhetskamp och arbetar för att ge skydd åt och stoppa våld och utnyttjande av barn, flickor och kvinnor. Genom projekt runt om i världen arbetar vi tillsammans med hundratals partnerorganisationer för att höja kvinnors röster och skapa en mer rättvis värld. Här är några exempel på hur det arbetet kan se ut.

 

Kunskapsmakt och vattentankar

Sedan Clarice Akinyi gick med i Oxfamprojektet Wezesha Jamii har hon förutom att lyckas göra sin verksamhet mer lönsam gynnat samhället hon bor i genom sin rättighetskamp. Clarice är en av de 30 000 kvinnor Oxfam ska nå ut till i ett projekt i informella bosättningar i Nairobi, Kenya.