Israeliska styrkor förstörde Sidafinansierat biståndsprojekt

Dec 12, 2019
Dec
12
2019

Israeliska styrkor förstörde Sidafinansierat biståndsprojekt

Israeliska militärstyrkor förstörde den 9 december en vattenreservoar som byggts av Oxfam i det palestinska samhället Einnoun på ockuperade västbanken. Vattenreservoaren var värd över 550 000 kr och försåg över tusen personer med vatten.

 

Det rivna vattentornet försåg 200 familjer (1200 personer) med vatten.

- Vi hade stora förhoppningar för reservoaren eftersom den var tänkt att lösa vattenbristen. Med otillräcklig vattenförsörjning kommer jordbrukssjukdomar att spridas, produktionen försämras och jordbrukarna kommer att drabbas av stora förluster, säger Shadi och Wael Daraghmeh som bor i samhället och förlitat sig på vattenreservoaren som hjälper familjer att spara pengar på vattenräkningen, då den ger vatten till ett lägre pris än privata företag.

I samma område samma dag förstörde israeliska myndigheter en annan vattenbehållare (1000 kubikmeter) som användes som bevattningskälla för palestinska jordbrukare och som dricksvatten till fem palestinska herdesamhällen.

Under 2019 har det skett en dramatisk ökning av förstörelse av palestinska egendomar på Västbanken och i östra Jerusalem. Hittills i år har nästan 50 000 palestinier drabbats av att deras djurhus, vattensystem, jordbruksvägar och andra fastigheter förstörts.