En historia av påverkan

Apr 16, 2019
Apr
16
2019

En historia av påverkan

Där det finns ojämlikhet- där finns vi. Det spelar ingen roll om det är i styrelserummet, parlamentet, i byn på landsbygden, på fabriksgolvet eller i FN: vi arbetar för att påverka på alla nivåer.

 


Foto: Brendan Foster/Oxfam

 När Oxfam startades i Oxford 1942, mitt under andra världskriget, var det som en påverkansorganisation. Människor i ockuperade Grekland var i desperat behov av mat och den nystartade organisationen, som då gick under namnet Oxford Committee for Famine Relief, tog det humanitära perspektivet och konfronterade de ansvariga regeringarna att lyfta blockaden för att få slut på hungern. Sedan dess har mycket hänt- men vi har inte slutat påverka för förändring.

Grundprincipen för vårt arbete är att motarbeta fattigdom, och det innefattar såväl akut hjälp till människor som lever i utsatthet som påverkanskampanjer mot orsakerna som ligger till grund för fattigdomen i världen.

Vi arbetar i över 90 länder och varje år driver vi kampanjer mot orättvisor, ojämlikhet och fattigdom som engagerar miljontals människor över hela världen. Tillsammans utmanar vi de som missbrukar sin makt och driver påverkanskampanjer mot orättvisa strukturer och ojämlika lagar. Våra många supportrar, experter och långa erfarenhet och kunskap inom påverkansarbete gör också att individer, företag och regeringar med makt lyssnar på våra argument. Följ vårt påverkansarbete här!